Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
12 Απρ

Δράση ενημέρωσης Ρομά για την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ)

kentrokoinotitas

Στα πλαίσια της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής, την προαγωγή του συλλογικού συμφέροντος και την προώθηση της απασχόλησης των Ρομά η οικονομολόγος Αναστασία Κλάρα σε συνεργασία με τα άλλα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων - ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνάντηση με τον κ. Φίσκιλη Άγγελο εκπρόσωπο του Ανεξάρτητου Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν νέοι Ρομά οι οποίοι εκδήλωσαν μεγάλο ενδιαφέρον.
Η ενημέρωση αφορούσε την συμβουλευτική υποστήριξη και την πληροφόρηση για την δημιουργία και την διαχείριση βιώσιμων κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ). Υπήρξε ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των παραβρισκόμενων, προτάθηκαν ιδέες, απαντήθηκαν ερωτήσεις και γενικά έγινε μια επιτυχής προσπάθεια ενημέρωσης για τα πλεονεκτήματα του κοινωνικού συνεταιρισμού, καθώς επίσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των συμμετεχόντων σε αυτές.
Κυρίαρχος στόχος των στελεχών του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ είναι η ομαλή ένταξη των Ρομά στην αγορά εργασίας και γενικά στο κοινωνικό σύνολο.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) στα πλαίσια της Πράξης ΕΣΠΑ «Επιχορήγηση ΔΗΚΕΦΑ για την λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Επικοινωνία:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ.2491350167-168,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805 & 2491305022,
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

1680673477479

 

IMG 20230324 111237

IMG 20230324 111119