Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
08 Φεβ

ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

kentrokoinotitas   2   3

Δράση ευαισθητοποίησης με θέμα «Τα συναισθήματα μας» με στόχο κυρίως την ομαλή ένταξη των παιδιών Ρομά και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων - ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Λάρισας», η Βασιλική Ακριβοπούλου ψυχολόγος της εταιρείας Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ, φορέα υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ σε συνεργασία με την συντονίστρια του Παραρτήματος Βασιλική Λιάπη , την παιδαγωγό διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Τσιάμπα Μαρία και την οικονομολόγο Αναστασία Κλάρα πραγματοποίησαν δράση αλληλεπίδρασης.
Οι δράσεις είχαν ως στόχο την κατανόηση των συναισθημάτων που βιώνουν τα παιδιά και την εκμάθηση τρόπων διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων τους. Έγινε προβολή βίντεο σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά, την δημιουργία φιλικών σχέσεων, τα συναισθήματα, και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση καθώς και διαδραστικό - κινησιολογικό παιχνίδι εκδήλωσης συναισθημάτων σε καθεμία ομάδα. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν ενεργά .

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) στα πλαίσια της Πράξης ΕΣΠΑ «Επιχορήγηση ΔΗΚΕΦΑ για την λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Επικοινωνία:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ.2491350167-168,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

5

 

                                                          εικόνα.png

 

 

1675152157781

1675152157794

1675152600534

1675153992496