Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
21 Δεκ

«Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην ανίχνευση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης»

kentrokoinotitas
Την Τετάρτη 7 και την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, η Κοινωνική Λειτουργός Μπακαρού Παρασκευή και η Ψυχολόγος Τσέντζου Ιωάννα, πραγματοποίησαν δράση ενημέρωσης και πληροφόρησης προς τους εκπαιδευτικούς του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων.
Συγκεκριμένα, το θέμα της ενημέρωσης ήταν «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην ανίχνευση περιστατικών κακοποίησης και παραμέλησης παιδιών». Η κακοποίηση και η παραμέληση των ανηλίκων αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο ένα σοβαρό κοινωνικό ζήτημα καθώς κάθε χρόνο εκατομμύρια παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τέτοιου είδους κακοποίηση. Οι δάσκαλοι, οι καθηγητές που υπηρετούν το εκπαιδευτικό σύστημα, οφείλουν να συνεισφέρουν στην αποκάλυψη του φαινομένου με κύριο μέλημα το συμφέρον του παιδιού.
Στόχος της συνάντησης ήταν οι δάσκαλοι να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν τους μαθητές/μαθήτριες που είναι θύματα κακοποίησης και να μάθουν να διαχειρίζονται τα ζητήματα αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ποιος είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού απέναντι σε ένα τέτοιο φαινόμενο; Ποιες είναι οι συχνότερες ενδείξεις της κακοποίησης;
Που μπορεί ένας εκπαιδευτικός να απευθυνθεί για να αναφέρει ένα περιστατικό κακοποίησης;
Μέσα από την ανοιχτή συζήτηση απαντήθηκαν τα παραπάνω ερωτήματα και οι εκπαιδευτικοί έθεσαν τους δικούς τους προβληματισμούς.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων, υλοποιείται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) στα πλαίσια της Πράξης ΕΣΠΑ «Επιχορήγηση ΔΗΚΕΦΑ για την λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων». Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).
Επικοινωνία:

-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ.2491350167-168,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

kkshm2

 

   00006

321287170