Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27 Απρ

Πάσχα στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας

shmakk

Το Χριστιανικό Πάσχα, είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης παγκοσμίως . Γιορτάζεται η Ανάσταση του Ιησού Χριστού που πιστεύεται ότι έγινε το 33 μ.Χ.
Με σεβασμό, ταπεινότητα και κατάνυξη, παρακολουθούμε τις άγιες αυτές ημέρες την πορεία και την κορύφωση του Θείου Δράματος . Η θλιμμένη ατμόσφαιρα της Μ. Εβδομάδας και η χαρά που ακολουθεί το βράδυ της Ανάστασης του Χριστού βιώνεται από τους χριστιανούς όλης της γης.
Ορισμένα από τα πασχαλινά έθιμα είναι ότι τα ελληνικά σπίτια πλάθουν κουλουράκια και τσουρέκια τη Μεγάλη Τρίτη , ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουν κόκκινα αυγά. Το βράδυ της Ανάστασης, οι πιστοί πηγαίνουν στην εκκλησία , ανάβουν τις λαμπάδες τους και μεταφέρουν το Άγιο Φως στα σπίτια τους. Την Κυριακή του Πάσχα γιορτάζουν και τηρούν τα έθιμα ανά περιοχή π.χ. το σούβλισμα του αρνιού και άλλες εκδηλώσεις.
Οι εργαζόμενοι του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δ. Φαρσάλων της ΔΗ.Κ.Ε.Φ.Α , μίλησαν στα παιδιά του οικισμού Ρομά για την μεγάλη γιορτή , δημιούργησαν και τους μοίρασαν λαμπάδες, γλυκές λιχουδιές και πασχαλινές κατασκευές (καλαθάκια) . Το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα, είναι μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπο και ελπίδας για ειρηνική συνύπαρξη.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό ¨Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

shmakk2

pasx1

pasx2

 

pasx3

pasx4