Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
13 Απρ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΟΜΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

shmakk

Η 8η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ρομά , είναι μέρα γιορτής για τους Ρομά όλου του κόσμου και μας υπενθυμίζει την πλούσια παράδοση και ιστορία τους. Κάθε λαός θα πρέπει να είναι περήφανος για τα ήθη, τα έθιμα , την γλώσσα και την θρησκεία του και οι Παγκόσμιες Ημέρες έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί μας θυμίζουν τις διακρίσεις και τις αδικίες που σε πολλές περιπτώσεις υφίστανται αυτοί οι άνθρωποι.
Στις 8 Απριλίου 2022 η κοινωνιολόγος Βασιλική Λιάπη, η νοσηλεύτρια Αθανασία Βακαλούλη και η παιδαγωγός Μαρία Τσιάμπα , εργαζόμενοι του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ), με την υποστήριξη του διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρη Αγγελακόπουλου και τη συμμετοχή της καθηγήτριας πληροφορικής Ευαγγελίας Σπανού πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνάντηση ευαισθητοποίησης με τα τμήματα E'2 και Δ'2 , του 4ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης , με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, πραγματοποιήθηκε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα: « ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ , ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ» . Παρουσιάστηκαν βασικές πληροφορίες για την ζωή , την καταγωγή , τις συνήθειες και τις δυσκολίες των Ρομά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην συνέχεια, ακολούθησε διάλογος για την διαφορετικότητα γύρω μας και τα παιδιά σχολίασαν μία σειρά από φωτογραφίες. Το μήνυμα της ημέρας ήταν ότι όλοι ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας , εθνικότητας είμαστε ίσοι και οφείλουμε να ζήσουμε με σεβασμό και ειρήνη όλοι μαζί.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό ¨Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020¨ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

shmakk2

111

2222

333

444

555