Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
23 Μαρ

Δράση Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ανακύκλωση

shmakk

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά Ρομά του οικισμού των Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκε από την παιδαγωγό και την κοινωνιολόγο του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ), την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 με θέμα την «Ανακύκλωση» και την χρήση των μπλε κάδων . Τα παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα συγκέντρωναν υλικά τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν και τα έριξαν την Παρασκευή στον μπλε κάδο της περιοχής.
Στους μπλε κάδους μπορούμε να ρίξουμε: χάρτινες συσκευασίες και χαρτοκιβώτια, χάρτινη ύλη προερχόμενη από χώρους γραφείων, αλουμινένια κουτάκια, λευκοσιδηρές συσκευασίες και πλαστικές συσκευασίες. Ειδικά οχήματα συλλογής μεταφέρουν το περιεχόμενο των μπλε κάδων, που εντέλει καταλήγει στα πιστοποιημένα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών . Οι συσκευασίες πρέπει να είναι άδειες από υπολείμματα ή τουλάχιστον απαλλαγμένες από υγρά . Όσες συσκευασίες μπορούμε, τις τσακίζουμε ή τις διπλώνουμε για μείωση του όγκου.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι με την ανακύκλωση προστατεύουμε το περιβάλλον, αναβαθμίζουμε το βιοτικό μας επίπεδο και εξοικονομούμε ενέργεια. Ως επιβράβευση , μετά την δράση η παιδαγωγός και η κοινωνιολόγος συνόδευσαν τα παιδιά σε κατάστημα της πόλης , στο οποίο όλοι μαζί ήπιαν χυμό και δοκίμασαν το τοπικό προϊόν, χαλβά Φαρσάλων.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό ¨Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020¨ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

shmakk2

anak1

anak2

anak3

anak4