Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
09 Δεκ

ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ

shmakk

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ). Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 1992 και γιορτάζεται παγκοσμίως, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας . Με έναυσμα την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας πραγματοποιήθηκε δράση ενημέρωσης στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων (ΔΗ.ΚΕ.ΦΑ.).
Η Παιδαγωγός του Παραρτήματος Ρομά σε συνεργασία με τα υπόλοιπα στελέχη του υποέργου 2, πραγματοποίησαν δράση στον χώρο του Παραρτήματος Ρομά με αποδέκτες τα παιδιά του οικισμού. Τα παιδιά Ρομά πληροφορήθηκαν για το τι είναι αναπηρία και πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα άτομα με αναπηρία. Παρακολούθησαν βίντεο με το ίδιο θέμα με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν και να καλλιεργηθεί η ενσυναίσθηση τους. Τέλος, τα παιδιά ζωγράφισαν εικόνες σχετικές με το θέμα.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό ¨Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020¨ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161,e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

rom1

rom2

rom3

 

shmakk2