Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
20 Οκτ

Δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών Ρομά

roma206

Στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Φαρσάλων (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ) διοργανώνονται διάφορες δράσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Kατά τη διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά ενεργοποιούνται ώστε να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις με ενδιαφέροντα θέματα που αρμόζουν στην ηλικία τους.
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε δράση για τη Διεθνή Ημέρα Ειρήνης και στις 5 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Των Ζώων, από την παιδαγωγό του Παραρτήματος Ρομά Μαρία Τσιάμπα. Τα παιδιά όλων των ηλικιών συζήτησαν, συνεργάστηκαν με επιτυχία, ζωγράφισαν, έκαναν κατασκευές.
Σημαντικός στόχος του Παραρτήματος Ρομά είναι η ομαλή κοινωνική ένταξη των παιδιών Ρομά και η καλλιέργεια ορθών τρόπων συμπεριφοράς και χρήσιμων δεξιοτήτων.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό ¨Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020¨ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

21 Σεπτεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης
Η Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων πολιτών Εθνών το 1981, για να διαδώσει και για να δυναμώσει τα ιδανικά της ειρήνης και της μη βίας ανάμεσα στα έθνη. Από το 2001 η Ημέρα αυτή γιορτάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου..
Η ειρήνη είναι από τις πιο σημαντικές ηθικές αξίες, γιατί προστατεύει τη ζωή. Η επικράτηση της ειρήνης κάνει καλό στους πολίτες και στις κοινωνίες γιατί βοηθάει στην ατομική και κοινωνική πρόοδο και ανάπτυξη.
Η ειρήνη είναι, πάνω απ' όλα, τρόπος ζωής. Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να λύνουν τις διαφορ

ές τους λογικά, με συζήτηση και διάλογο, ηρεμία και αμοιβαίες υποχωρήσεις, χωρίς να χρησιμοποιούν σε καμία περίπτωση επιθετικότητα και βία.

roma201

 

roma202

roma203

roma204

roma205