Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
17 Μαρ

Δράση ενημέρωσης «Βοήθησέ με να Σπάσω τη Σιωπή μου.. Δίνοντάς μου ένα λόγο να μιλήσω».

shmakk

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δράση ενημέρωσης και πληροφόρησης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων
Στα πλαίσια δράσεων ενημέρωσης, πληροφόρησης, ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινότητας τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης – ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ., καλούν τους δημότες τους δήμου μας να συμμετέχουν ενεργά στη δράση «Βοήθησέ με να Σπάσω τη Σιωπή μου.. Δίνοντάς μου ένα λόγο να μιλήσω».
Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία να μιλήσουν. Όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε τις γυναίκες αυτές με απώτερο σκοπό την εξάλειψη του φαινομένου.
Οι λέξεις βία, εκφοβισμός, τραύμα, στις μέρες μας είναι στο μυαλό όλων μας. Ακόμη, και αν δεν έχουμε έρθει αντιμέτωποι με το φαινόμενο οφείλουμε σεβόμενοι τα ανθρώπινα δικαιώματα να στηρίξουμε οποιονδήποτε υφίσταται κάποια μορφή βίας ή εκφοβισμού.
Μέσα από μια μαρτυρία, η οποία δημιουργήθηκε από τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, γίνεται προσπάθεια προσέγγισης του φαινομένου. Από 01 Aπριλίου  έως και 23 Απριλίου 2021, στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Κοινότητας θα υπάρχει ένας πίνακας ανακοινώσεων, στον οποίο κάθε πολίτης μπορεί να γράψει το δικό του λόγο, ο οποίος θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη και θα προτρέψει να μιλήσει όποιον έχει υποστεί βία.

Στο παρακάτω βίντεο στο κανάλι του Δήμου στο youtube μπορείτε να παρακολουθήσετε την σχετική ιστορία.

https://www.youtube.com/watch?v=JUBKIlHQHeU&t=49s

*Η δράση θα πραγματοποιηθεί τηρώντας  όλα τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.
Να επισημάνουμε πως Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εμβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Επίσης, στην περιοχή της Θεσσαλίας Λειτουργούν 3 Συμβουλευτικά Κέντρα τα οποία παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε γυναίκες που απευθύνονται σε αυτά.
1. Συμβουλευτικό Κέντρο Λάρισας
Διεύθυνση : Γαληνού 4, 41222 Λάρισα
Τηλέφωνο: 2410 535840
2. Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων
Διεύθυνση : Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς, ΤΚ 42100, Τρίκαλα
Τηλέφωνο : 24310 27943
3. Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Καρδίτσας
Διεύθυνση : Ηρώων Πολυτεχνείου 22, ΤΚ 43132, Καρδίτσα
Τηλέφωνο : 24410 71594, 24410 77122
Και 2 Ξενώνες φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας
1. Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, Δήμου Λαρισαίων
2. Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας, Δήμου Βόλου
Οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των Ξενώνων παραμένουν απόρρητα για λόγους ασφαλείας των φιλοξενούμενων γυναικών και των παιδιών τους. Οι παραπομπές στους Ξενώνες γίνονται μέσω της Γραμμής SOS 15900 όλο το εικοσιτετράωρο, των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων, των Συμβουλευτικών Κέντρων Γυναικών, των Νοσοκομείων, της αστυνομίας και πολλών άλλων δικτυωμένων φορέων.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

shmakk2