Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
21 Ιαν

Σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Ιχνηλάτηση Επαφών για τη νόσο COVID-19

shmakk

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
"Σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Ιχνηλάτηση Επαφών για τη νόσο COVID-19"

Κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το Γραφείο Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, η Νοσηλεύτρια του Παραρτήματος Ρομά Κέντρου Κοινότητας Δήμου Φαρσάλων της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ Βακαλούλη Αθανασία συμμετείχε διαδικτυακά στο Σεμινάριο Εκπαίδευσης που διοργανώθηκε στα πλαίσια διεθνούς συνεργασίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με την Κυβέρνηση της Ελβετίας με θέμα: «Σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Ιχνηλάτηση Επαφών για τη νόσο COVID-19".

To σεμινάριο διεξήχθη στην ελληνική γλώσσα, διαδικτυακά, το Σάββατο 09/01/2021 ήταν συνολικής διάρκειας 8 ωρών και στόχευσε στην εκπαίδευση ατόμων που εργάζονται σε δομές υγειονομικής περίθαλψης (κέντρα υγείας, νοσοκομεία), σε οργανισμούς που έχουν ως αντικείμενο την φροντίδα ευάλωτων πληθυσμών (πρόσφυγες, Ρομά κ.α) καθώς και σε φοιτητές ιατρικής, νοσηλευτικής και άλλων συναφών αντικειμένων, δημιουργώντας ένα δίκτυο κατάλληλα εκπαιδευόμενων ατόμων για να συνδράμει στο έργο της ιχνηλάτησης επαφών για την νόσο COVID-19.

Τα θέματα που αναλύθηκαν στο σεμινάριο είχαν ως αντικείμενο τα παρακάτω:
• Θεμελιώδη στοιχεία για τον COVID-19.
• Contact Tracing για πρόληψη COVID-19.
• Βήματα για τη διερεύνηση περιπτώσεων και τον εντοπισμό των επαφών τους,
• Δεοντολογία της ανίχνευσης των επαφών.
• Δεξιότητες για αποτελεσματική επικοινωνία.
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο επιχειρησιακό «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:
-Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ. 40300, Φάρσαλα, Τηλ. 2491350161, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
-Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων Κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, Τηλ. 2491025805, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.