Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18 Αυγ

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κέντρου κοινότητας στα ΚΔΑΠ του ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

roma1

 Στις 22, 28, 29 και 31 Ιουλίου το Κέντρο Κοινότητας Φαρσάλων πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλα τα ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων (Φαρσάλων, Ρευματιάς, Βασιλί, Σταυρού) με θέμα: « Τα συναισθήματα και τρόποι διαχείρισής τους». Τη δράση πραγματοποίησε η Ψυχολόγος Τσέντζου Ι. σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό Μπακαρού Π. και τη βοήθεια της φοιτήτριας ψυχολογίας σε πρακτική άσκηση Παντζαβέλη Ε.
Στόχος της δράσης ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τα συναισθήματά τους, να τα ονοματίσουν, να τα αποδεχτούν και να μάθουν να τα εκφράζουν και να τα διαχειρίζονται. Απώτερο σκοπό αποτελεί η ενίσχυση της συναισθηματικής νοημοσύνης και της ψυχικής ευημερίας τους ώστε να εξελιχθούν σαν άνθρωποι και να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα.
Στην αρχή της συνάντησης και μετά τη γνωριμία μας με τα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία σε καθένα από αυτά να μοιραστεί τις σκέψεις του για ότι νιώθει και να καταλάβει ότι δεν φοβόμαστε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας ακόμη κι αν είναι αρνητικά. Στη συνέχεια ακολούθησε αφήγηση παραμυθιού που βοήθησε στον εντοπισμό κι άλλων συναισθημάτων καθώς και τρόπων διαχείρισής τους. Στα πλαίσια του βιωματικού χαρακτήρα της δράσης, τα παιδιά επιδόθηκαν στο παίξιμο θεατρικού και όχι μόνο παιχνιδιού και αντιλήφθηκαν πως ο καθένας έχει διαφορετικά συναισθήματα όταν βιώνει μια κατάσταση και πως αυτό είναι αποδεκτό. Κατά τη διάρκεια επιτραπέζιου παιχνιδιού δόθηκε έμφαση στο θέμα της διαχείρισης του θυμού και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισής του.
Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον και μοιράστηκαν πολλά συναισθήματα και βιώματά τους με αποτέλεσμα να νιώσουν ότι αποφορτίζονται και απελευθερώνονται.
Οι γονείς νιώθουν συχνά ανίσχυροι μπροστά στην ένταση των συναισθημάτων των παιδιών τους. Πασχίζουν να τα ηρεμήσουν, να σταματήσουν τις φωνές, τα δάκρυα, την έκφραση της συγκίνησης. Η καταστολή των συναισθημάτων είναι επιζήμια, ενεργοποιεί αμυντικές διαδικασίες και σωματικά συμπτώματα. Το ίδιο το συναίσθημα έχει ένα νόημα και είναι θεραπευτικό μόνο όταν εκφράζεται. Ο σωστός τρόπος έκφρασής του μαθαίνεται και βελτιώνεται καθώς το παιδί μεγαλώνει, αρκεί να δοθεί η κατάλληλη σημασία.
Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς όλων των ΚΔΑΠ του Δήμου Φαρσάλων για την αμέριστη βοήθειά τους και την ενεργή συμμετοχή στη δράση.

Το κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρσάλων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Για πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας:

• Ισόγειο Δημαρχιακού Καταστήματος, Πλατεία Δημαρχείου, Τ.Κ 40300, Φάρσαλα, τηλ: 2491350161, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• Παράρτημα Ρομά: Οικισμός Λυόμενων κατοικιών Ρομά, 3η Πτέρυγα Εργατικών Κατοικιών, τηλ: 2491025805,
• e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται καθημερινά, τις εργάσιμες μέρες και ώρες: 7:30π.μ έως 15:30μ.μ

 roma2

roma3

roma4

roma5

roma6