Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
16 Νοε

Εκδήλωση ενδιαφέροντος Δημου Φαρσάλων στο πρόγραμμα Ευφυούς Ενέργειας για την Ευρώπη(SEAP-PLUS)

   O Δήμος Φαρσάλων εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματος Ευφυούς Ενέργειας για την Ευρώπη (SEAP-PLUS).

   Το έργο SEAP-PLUS στοχεύει στην καλύτερη προβολή και διείσδυση της πρωτοβουλίας του Συμφώνου των Δημάρχων (http://www.eumayors.eu/index_el.html), μίας σημαντικής εθελοντικής πρωτοβουλίας στην οποία συμμετέχουν, μέχρι στιγμής, πάνω από 4.400 Δήμοι από όλη την Ευρώπη - ανάμεσα στους οποίους και 98 από την Ελλάδα - και οι οποίοι δεσμεύονται να μειώσουν τις εκπομπές CO2, κατά τουλάχιστον 20% έως το 2020, μέσω μέτρων Εξοικονόμησης Ενέργειας και παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές. Με τη συμμετοχή τους στο Σύμφωνο των Δημάρχων, οι Δήμοι δεσμεύονται να συντάξουν μία Βασική Απογραφή Εκπομπών (ΒΑΕ - παρούσα κατάσταση) και ένα Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια (ΣΔΑΕ - μέχρι το 2020) ώστε να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσουν να επιτύχουν τον στόχο μείωσης εκπομπών CO2 που έθεσαν.

   Το έργο Ευφυούς Ενέργειας για την Ευρώπη με διακριτικό SEAP-PLUS, και τίτλο «Προσθέτοντας στο ΣΔΑΕ: περισσότεροι συμμετέχοντες, περισσότερο περιεχόμενο σε όλη την Ευρώπη» ξεκίνησε τον Απρίλιο 2012 και έχει διάρκεια 30 μηνών. Σε αυτό συμμετέχουν φορείς από 11 ευρωπαϊκές χώρες με γενικό συντονιστή και κύριο έταιρο στην Ελλάδα το ΤΕΕ. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση, με ποιοτικούς και ποσοτικούς όρους, της ποιότητας των ΣΔΑΕ που υποβάλλονται στο Σύμφωνο των Δημάρχων.

   Μία από τις σημαντικότερες δράσεις του έργου αποτελεί η παροχή τεχνικής υποστήριξης προς έναν αριθμό ελληνικών Δήμων προκειμένου αυτοί να ενημερωθούν για το Σύμφωνο, να αποκτήσουν την κατάλληλη τεχνογνωσία που σχετίζεται με τη συμμετοχή του Δήμου στο Σύμφωνο των Δημάρχων, καθώς και να ξεκινήσουν τις πρώτες δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών και επαγγελματιών τους.