Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
23 Φεβ

Ενημερωτική εκδήλωση στα Φάρσαλα για τη γεωργία ακριβείας και τη χρησιμότητά της στον πρωτογενή τομέα

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γεωργία Ακριβείας – Ένα σημαντικό εργαλείο για την αύξηση της αποδοτικότητας στον πρωτογενή τομέα» έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, υπό την διοργάνωση των Δήμων Φαρσάλων και Λαρισαίων, καθώς και της ΔΕΘ HELEXPO, στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Έκθεσης για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία Agrothessaly, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου.

202302160741018299-900x506

Ομιλητής ήταν ο κ. Βασίλειος Λιάκος, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνος του εργαστηρίου «Γεωργία Ακριβείας». Αναφέρθηκε στη Γεωργία Ακριβείας, μια στρατηγική διαχείρισης αγροκτημάτων που συλλέγει, επεξεργάζεται και αναλύει χρονικά, χωρικά και ατομικά δεδομένα και τα συνδυάζει με άλλες πληροφορίες για τη στήριξη των αποφάσεων διαχείρισης, σύμφωνα με εκτιμώμενη παραλλακτικότητα για βελτιωμένη αποδοτικότητα χρήσης πόρων, παραγωγικότητα, ποιότητα και βιωσιμότητα της γεωργικής παραγωγής. Σύγκρινε τη συμβατική Γεωργία με τη Γεωργία Ακριβείας και περιέγραψε τα πλεονεκτήματα της χρήσης Γεωργίας Ακριβείας. Περιέγραψε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί για τη σωστή εφαρμογή των πρακτικών της Γεωργίας Ακριβείας, δίνοντας έμφαση στη σημαντικότητα της χαρτογράφησης της παραγωγής των καλλιεργειών. Παρουσίασε κάποια παραδείγματα από πειράματα που έχουν γίνει για την αποδοτικότερη χρήση των εισροών στους αγρούς και ενημέρωσε το κοινό για μια καινοτόμα αυτόνομη πλατφόρμα (ρομπότ), η οποία αναπτύσσεται από επιστήμονες του Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας για να εκτελεί διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες.

202302160741049781-900x506

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων, υπεύθυνος για τη διοργάνωση της φετινής Agrothessaly κ. Παναγιώτης Νταής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό.

202302160741464295-900x600